Populära varumärken

Varumärken som tar ansvar för barn och miljö

Mini Rodini och Villervalla är två motkrafter till hur barnmodet utvecklats på senare år. Vuxna har tagit över utvecklingen av barnmodet i allt större utsträckning. De vill att barn ska klä sig som vuxna, istället för att låta deras lekfullhet och personlighet komma till uttryck i deras kläder. Mini Rodini och Villervalla är två varumärken som tagit ordentligt avstamp åt andra hållet och istället uppmärksammar barns lekfullhet och kreativitet genom deras kläder.

Mini Rodini som grundades 2005 av Cassandra Rhodin. Hon är illustratör och konstnär vid sidan av Mini Rodini. Rhodins farfars far var den berömde cirkuskungen Brazil Jack, även kallad Zigenarprinsen Carooli. Filosofin bakom Mini Rodini är att kläderna ska avspegla barns personlighet, med allt vad det innebär. Kläderna anspelar på barns lekfullhet genom användandet av färgglada och lekfulla mönster. Framför allt är Mini Rodini medvetna om hur kläderna produceras, eftersom de värnar om människorna bakom produkterna och miljön. Därför är produkterna producerade av material som är ekologiska och återvunna. Fler varumärken borde ta efter Mini Rodinis medvetna arbete med hållbarhetsfrågor.

Villervalla lutar sig mot fyra grundpelare – färg, lekfullhet, god kvalitet och skön passform. Dessutom vill de inspirera barn att de klär i samtliga färger och att det går att matcha olika färger med varandra. Kvinnan bakom Villervalla är Hanna Håkansson med förflutet som socionom. Hon startade sin första butik redan 1999. Hon sålde lite av varje, som kläder och leksaker, och därav namnet Villervalla. Den första kollektionen fick vänta till 2005 och efterfrågan har varit stor sedan dess. Villervalla tar stort samhällsansvar och garanterar att kläderna är giftfria och är ekologiska. Därtill tar de socialt ansvar i produktionsländer och ser till att arbetsförhållandena är goda. Villervalla är ett av flera varumärken som skänker dessutom kläder som blivit över till olika organisationer, både inrikes och utrikes.

Både Mini Rodini och Villervalla är utmärkta varumärken för dig som vill låta dina barn vara just barn. Dessutom tar du ansvar över producenter och miljö genom att köpa deras kläder framför andra.

varumärken